Skip to content

Reiki


Reiki ✨

Reiki je energetska tehnika kojom pomoću univerzalne kosmičke energije i energije planete zemlje, kroz nameru i kanalisanje energije, polaganjem ruku na sopstveno ili na telo klijenta, delujemo na energetske centre tela. Kada kanališemo i prenosimo energiju kroz naše telo do drugih ljudi, ne može se stvoriti nikakav problem, ni nama ni našem pacijentu.

Inicijacija

Reiki terapeut praktičar tokom obuke, koja se u Reiki praksi zove inicijacija, nauči kako da se poveže sa Reiki energijom koja nas okružuje, svuda je oko nas, i nakon povezivanja je propusti kroz sopstvene čakre, a zatim kroz dlanove do tela klijenta, biljke, životinje, situacije ili kako jednostavno da da Reiki sam sebi.

Relaksacija

Sama metoda je vrlo jednostavna, sa malo pravila i procedura neophodnih za sam rad. Sve te procedure nikako nisu pravila koja se ne smeju prekršiti, jer u Reikiju ništa ne mora, sem da se opustite, prepustite i uživate u svim blagodetima koji Reiki donosi.

Energija

Univerzalna Astralna kosmička energija može biti LINEARNA- Fam Rei, i ona nam je dostupna za rad od prvog dana treninga, a drugom TURBULENTNAOM energijom – Ta Rei mogu raditi samo Masteri na višim nivoima znanja.

Praksa Reikija


Reiki praksa ne vezuje se ni za jednu religiju, nema nikakva magijska dejstva niti je čarobni štapić, koji Reikista koristi po svom nahodjenju. Velika je zabluda, a ponekad se i to dešava da se Reikisti osećaju toliko moćno, da zbog uticaja Ega pomisle da su oni ti koji su odgovorni za ishod situacije i da su neka vrsta madjioničara. Reiki energija je inteligentna energija u toliko što će zaista otići na mesta gde je čoveku potrebna, Reikista je samo instrument koji je prenosi putem svojih dlanova.

Tokom obuke učitelj Reikija dužan je da svom učeniku pokaže i objasni položaje i mesta na koja se polažu dlanovi, kao i razlog zašto baš ta mesta.

Važno je napomenuti da je Reiki ne samo energetska tehnika, priznata kao grana alternativnih, pomoćnih metoda, od strane većine Ministarstava zdravlja, već je i jedna od vodećih tehnika podizanja životne snage i energije svuda na svetu.

Kada govorimo o lečenju, nikako ne mislimo samo i isključivo na ljude sa već manifestovanim oblicima, bolesnih stanja. Reiki energija je pre svega usmerena na zdravlje i na zdrava, energizovana stanja osobe, klijenta, pacijenta.

Praksa davanja Reiki energije nema nikakve veze sa bioenergijom, ne postoji mogućnost mešanja ličnih energija praktičara i klijenta. Metoda je skroz bezbedna i mogu je koristiti apsolutno sva živa bića.

Postizanjem majstorstva u radu Reiki energijom možemo postići brze, efikasne i stabilne rezultate.

Kroz dodir ljudi daju i primaju toplinu, ljubav i isceljenje.

Ljudski dodir je neophodan svakom živom biću gotovo svakodnevno. Često možemo videti kako kada čoveka nešto boli, on instiktivno stavlja svoje ruke na bolno mesto i kako se posle nekog vremena bol smanjuje. Ova jednostavna tehnika je osnova svih tehnika lečenja dodirom.

Kada odlučimo da postanemo Reiki praktičara i ili terapeut, dužni smo da pre svega radimo na podizanju sopstvene energije, sopstvenog zdravlja na svim nivoima. Posvećenost sebi kroz zdravu hranu, fizičku aktivnost, dobar san, mentalni rad na sebi i energetski rad davanjem Reiki energije sebi, postižemo izuzetne sopstvene rezultate, a samo kao takvi imamo sposobnost da to isto prenesemo drugima.